Afgelastingen (zaterdag- en zondagcompetitie)

Datum Aanvang Thuisteam Uitteam Scheidsrechter Status
Er zijn geen afgelastingen bekend.

 

Gevoelstemperatuur / winterse omstandigheden

Voor trainingen heeft het bestuur van VSV Vreeswijk het volgende besluit genomen met betrekking tot ‘extreme’ weersomstandigheden:

Bij onweer en windsnelheden van boven windkracht 8 komen alle trainingen te vervallen. Met betrekking tot temperatuur is het volgende beleid van kracht: Bij gevoelstemperatuur -10 en lager worden alle trainingen afgelast (velden mogen dan ook niet gebruikt worden volgens de regels). Bij gevoelstemperatuur -6 en lager zullen alle trainingen van de jeugdteams O12 en jonger (onderbouw) vanuit de club afgelast worden. Bij gevoelstemperatuur t/m -5 is het aan de trainer/leider zelf of de training doorgaat. Waarbij opgemerkt dient te worden dat als er getraind wordt er wel goed gelet wordt op de juiste kleding en dat de spelers/speelsters goed in beweging blijven. Voor de verwachte gevoelstemperatuur op moment van trainen wordt de volgende site geraadpleegd:

https://www.buienradar.nl/weer/nieuwegein/nl/2750325/5daagse

De teams zullen door hun betreffende TC’s of trainer/leider geïnformeerd worden hierover. Voor de teams O13 en ouder (bovenbouw tot en met senioren) wordt het besluit omtrent wel of niet trainen door de trainer/leider van het team genomen, eventueel na overleg met de betreffende TC. Voor situatie van extreme hitte zullen vooralsnog geen richtlijnen worden afgegeven en zal door de trainer/leider van het team in overleg met de TC besluit dienen te worden genomen. Besluitvorming over de gesteldheid van de velden wordt zoals gebruikelijk altijd genomen door onze veldbeheerder en KNVB Consul. Voor richtlijnen hieromtrent zie Richtlijnen Wintergebruik velden.

 

Richtlijnen algehele afgelastingen KNVB

Vanaf nu zullen we uiterlijk op vrijdagavond om 20.00 uur bekendmaken welke wedstrijden zaterdag zijn afgelast. In uitzonderlijke gevallen zullen we dit op zaterdag doen om uiterlijk 6.00 uur. Voor de zondagwedstrijden geldt: we communiceren uiterlijk op zaterdagavond om 20.00 uur en in uitzonderlijke gevallen uiterlijk zondagochtend 06.00 uur.

De afgelastingen worden gecommuniceerd via de website KNVB.nl, de twitteraccounts van de KNVB (incl. de districtsaccounts) en via Voetbal.nl (website en app). Houd deze de avond voor de wedstrijd dus goed in de gaten.

 

Richtlijnen afgelastingen op wedstrijddagen

Extreme hitte of kou

Bij extreme hitte of extreme kou kan de thuisspelende vereniging zelf bepalen of de wedstrijden van de JO11 en jonger worden afgelast. Dit kan ook gebeuren op verzoek van de bezoekende vereniging. Afgelasting moet uiterlijk plaatsvinden een dag voorafgaand aan de wedstrijden. Geef dit dan wel de eerste werkdag daaropvolgend door aan het betreffende steunpunt. Wedstrijden van andere categorieën kunnen bij extreme hitte of extreme kou alleen worden afgelast na overleg tussen de wedstrijdcoordinator van de club met de competitieleider van het betreffende KNVB- steunpunt, dan wel met de competitieplanner landelijke competities van de KNVB.

 

De keuring van onze velden is in handen van (KNVB) consul Adrie van Raaij.

De consul keurt zaterdag en zondagochtend rond 7:30u de staat van onze voetbalvelden en geeft indien hij velden ongeschikt acht dit om 8:00u door aan de wedstrijdsecretaris. Deze informeert vervolgens de betreffende teamleiders over de afgelasting van geplande wedstrijden / trainingen. Bij twijfel volgt een herkeuring om 11:30u.

Om zoveel mogelijk wedstrijden wel doorgang te laten vinden wordt de veldbezetting van goed bevonden velden zo optimaal mogelijk benut. Junioren / senioren teams die over het volle veld spelen zullen dikwijls plaats moeten maken voor 2 gelijktijdig spelende pupillenteams. De wedstrijden voor selectie elftallen worden daarbij zoveel mogelijk ontzien.

Je wordt geïnformeerd door je teamleider / trainer zodra er een afgelasting volgt.

Dit kan per e-mail of Whatsapp (als een groep hiervoor is aangemaakt), door rechtstreeks gebeld te worden of via een telefooncirkel al naar gelang de gemaakte afspraak. Bij slecht weer raden we je aan de avond voor de wedstrijddag teletekst te raadplegen. Soms is al van te voren bekend of er in de regio (KNVB district West I) afgelastingen zijn. Je weet dan of je kunt uitslapen als de wedstrijd vroeg gepland stond. Neem voor de zekerheid contact op met je leider als deze dit zelf nog niet gedaan heeft. Bij twijfelachtige omstandigheden op de wedstrijddag kun je bellen met de bestuurskamer / kantine: T 030 - 6062411.

Ook staat tegenwoordig hierboven aangegeven of er wedstrijden zijn afgelast. Dit kan voor zowel thuis- als uitwedstrijden gelden. Ook kun je het tegenwoordig nakijken op Voetbal.nl.

 

 

Voorlopige trainersstaf seizoen 2019-2020

De indeling is als volgt:

 

Team                                                                                 Trainersstaf 2019 - 2020

Selectie heren 1                                                                 Ronald Cornet

Selectie vrouwen 1                                                             Ton de Jong

Selectie vrouwen 2                                                             Ruben van Dorp

Technisch coördinator bovenbouw                                     Daniel Jansen

Technisch coördinator onderbouw                                      Sander Walet

JO17                                                                                   Nnb

JO16                                                                                   Nnb

JO14                                                                                   Nnb

JO12                                                                                   Nnb

Overige jeugd                                                                     Nnb

Keepers M/V O19 t/m 1ste elftal                                        Vacant

Keepers M/V O12 t/m O17                                                 Nnb

 

Trainingen

Trainingsschema ingaande maandag 26 augustus 2019

Bij deze het nieuwe trainingsschema (download het trainingsschema (pdf)) dat ingaat vanaf maandag 26 augustus as. Alle trainingen zijn ingedeeld op de kunstgrasvelden. Doordat het diverse mensen veel werk bezorgd om iedereen te informeren als het wetraveld afgekeurd is en er genoeg ruimte is zullen we ook geen teams indelen op het wetraveld.

Net als vorig seizoen zal Vreeswijk maandag en woensdag veld 4 gebruiken en zal Geinoord dinsdag en donderdag de beschikking hebben over veld 4. 

Let op, zowel op veld 1 als veld 4 dient elk team na zijn training zijn spullen op te ruimen, dus ook de doelen dienen buiten het veld neergezet te worden. Dus na elke training het veld leeg achterlaten voor het volgende team.

Daarnaast bleek afgelopen jaar wederom dat teams al op het veld ging inspelen terwijl er nog getraind wordt door een voorgaande groep. Dit is niet wenselijk. We willen nogmaals iedereen erop wijzen dat de teams pas het veld mogen betreden als de vorige groep alles opgeruimd heeft. Dit houdt ook in dat de groep die traint op tijd van het veld is. Als voorbeeld: een groep traint tot 19.15 uur. Dan dient die groep ook om 19.15 uur van het veld af te zijn en de spullen allemaal opgeruimd te hebben. Mochten er teams zijn die zich hier niet aan houden dan horen wij het graag en zullen we de betreffende teams erop aanspreken via hun verantwoordelijke coördinator.

Op verzoek vanuit diverse teams op veld 1 is er een groot wedstrijddoel aangeschaft, deze dient na gebruik opgeruimd te worden, na afloop van de training van zondag 1 dient deze door het eerste elftal van veld 1 gezet te worden naast de tribune.

Trainingsschema 2019 2020 

Aan alle spelers / ouders het volgende trainersverzoek

Vriendelijk doch dringend verzoek voor aanvang van je training te willen wachten buiten het trainingsveld! Dat wil dus zeggen achter de hekken (op het plein) en dus niet langs de zijlijn. Dit om de aandacht van spelers bij de trainingsles te kunnen houden. Drukte op en rond het trainingsveld verstoord de concentratie en gaat ten kostte van de ons beschikbare tijd. Bij deze het verzoek aan ouders je kind erop te wijzen het trainingsveld niet te betreden
tot moment van aanvang.

Velden VSV Vreeswijk 

Indeling trainingsvelden 

Handleiding wedstrijdsecretariaat 

VSV Vreeswijk 
Wedstrijdsecretariaat
 
Voor alle vragen rond competitie-, beker- en oefenwedstrijden kunt u een mail sturen naar:
 

De e-mails worden iedere dag gelezen en beantwoord door:

 • Herman Bootsma (wedstrijdsecretaris jongens) en/of
 • Margareth van Kuik (wedstrijdsecretaris meiden) en/of
 • Patrick van Meenen (wedstrijdsecretaris senioren) en/of
 • Marco Jansen (wedstrijdsecretaris zaal)

Individuele WhatsApp berichten kunnen wij niet in behandeling nemen.

 1. Ik krijg niet voldoende spelers op de been. Wat kan ik doen?
 2. Hoe kan ik een tijdwijziging aanvragen?
 3. Hoe kan ik een wijziging van datum aanvragen?
 4. Hoe kan ik een snipperdag/baaldag aanvragen?
 5. Hoe regel ik een inhaalwedstrijd?
 6. Hoe regel ik een oefenwedstrijd?
 7. Wat moet er allemaal worden geregeld voor een doordeweekse wedstrijd?
 8. Wat doe ik als een uitslag nog niet of niet juist bij de KNVB bekend is?
 9. Welke dagen heeft de KNVB ingepland (beker/competitie of vrije dagen). Zie hiervoor de Speeldagenkalender.

1. Ik krijg niet voldoende spelers op de been. Wat kan ik doen?

1. Kijk eerst of je bij andere teams spelers kunt lenen;
2. Vraag bij thuiswedstrijden aan de wedstrijdsecretaris of er ruimte op de velden/in de kleedkamers is om die dag eerder of later te spelen; wellicht krijg je op een andere tijd wel genoeg spelers bij elkaar ==> zie Hoe kan ik een tijdwijziging aanvragen?
3. Een snipperdag aanvragen ==> zie onder Hoe kan ik een snipperdag/baaldag aanvragen?
4. Zoek contact met de tegenstander en kijk of je tot een andere datum kunt komen ==> zie voor de regels die hiervoor gelden Hoe regel ik een inhaalwedstrijd?
5. Lukt dit helaas allemaal niet, meld het dan aan de wedstrijdsecretaris. Zij melden de situatie aan de KNVB, die uiteindelijk beslist over spelen en/of gevolgen.

2. Hoe kan ik een tijdwijziging aanvragen?

1. Stuur het verzoek in een mailtje naar de betreffende wedstrijdsecretaris. Vermeld datum, tijd, team en tegenstander;
2. Het verzoek dient uiterlijk donderdagavond 19:00 uur 9 dagen voorafgaand aan de wedstrijd binnen te zijn. Zo heeft de wedstrijdsecretaris voldoende tijd om dit binnen de vereniging te regelen. VSV Vreeswijk zal het tijdstip aanpassen indien dit mogelijk is binnen het programma van de desbetreffende datum.

De KNVB regels:

 • Verzoeken tot tijdwijziging (tot 9 dagen voorafgaand aan de betreffende wedstrijd) worden door VSV Vreeswijk in behandeling genomen en indien mogelijk gewijzigd;
 • Verzoeken tot tijdwijziging (binnen 9 dagen voorafgaand aan de betreffende wedstrijd) zullen in overleg met de tegenstander worden behandeld. Mocht een tegenstander niet akkoord gaan dan zal de wedstrijd op het betreffende vastgestelde (door de KNVB) tijdstip worden gespeeld.

3. Hoe kan ik een wijziging van datum aanvragen?

 1. Stuur het verzoek in een mailtje naar de betreffende wedstrijdsecretaris. Vermeld datum, tijd, team en tegenstander;
 2. Het verzoek dient uiterlijk donderdagavond 19:00 uur 9 dagen voorafgaand aan de wedstrijd binnen te zijn. Zo heeft de wedstrijdsecretaris voldoende tijd om dit met de betreffende tegenstander te regelen.

De KNVB regels:

 • Categorie A
  In categorie A mag in onderling overleg tussen beide teams een wedstrijd alleen worden verplaatst naar een datum gelegen voor de oorspronkelijke wedstrijddatum. Binnen de periode van de flexibele winterstop (19/20 januari 2019 t/m 09/10 maart 2019) mag een wedstrijd ook naar achteren worden verplaatst.
 • Categorie B
  In seizoen 2018/’19 mogen wedstrijden die vastgesteld staan in de periode van 22 september t/m 31 december in onderling overleg verplaatst worden, maar moeten uiterlijk 31 januari 2019 gespeeld zijn. Wedstrijden die vastgesteld staan in de periode van 1 januari t/m 1 juni mogen in onderling overleg verplaatst worden, maar moeten gespeeld zijn vóór 17 juni 2019. De onderlinge afspraak moet zijn gemaakt vóór de oorspronkelijke speeldagdatum.

4. Hoe kan ik een snipperdag/baaldag aanvragen?

Voor het aanvragen van een snipperdag geldt een uiterste datum van 2 (zaterdagvoetbal) en 3 maart (zondagvoetbal) 2019. Hieronder staat alle specifieke informatie vermeld.

In de categorie B-veldvoetbal is het per seizoen mogelijk per team voor één wedstrijd een snipperdag aan te vragen. Deze aanvragen worden in de periode van start competitie tot en met het eerste volledige weekend van de maand maart verleend voor wedstrijden die in die periode zijn vastgesteld. Het is niet mogelijk een snipperdag aan te vragen voor een bekerwedstrijd. 

Verzoek
Een snipperdagverzoek moet uiterlijk op dinsdag 12.00 uur bij het betreffende district binnen zijn. Voor dit seizoen worden snipperdagverzoeken verleend tot en met 2 en 3 maart 2019. Na de aanvraag krijgen alle betrokkenen via de wedstijdwijzigingen een bericht van de verplaatsing. Het in onderling overleg verplaatsen van een wedstrijd telt niet mee als snipperdag.

Neem hiervoor in alle gevallen dus tijdig contact op met uw wedstrijdsecretaris.

5. Hoe regel ik een inhaalwedstrijd?

Bij een uitwedstrijd:

 • Zoek contact met de wedstrijdsecretaris van de tegenstander. Zij zullen de verplaatsing verder begeleiden.

Bij een thuiswedstrijd:

 1. Zoek contact met de tegenstander en leg het hen voor;
 2. Informeer, zodra het contact is gelegd maar uiterlijk dinsdag voor 19:00 uur 10 dagen vóór de oorspronkelijke speeldatum, laat de wedstrijdsecretaris weten dat je in gesprek bent met de tegenstander om tot een verplaatsing van de wedstrijd te komen;
 3. De wedstrijdsecretaris zal bij de KNVB aangeven dat de wedstrijd in overleg met de tegenstander naar een andere datum en tijd zal worden verplaatst;
 4. Zodra je met de tegenstander tot een nieuwe datum en tijd bent gekomen, neem dan wederom contact op met de wedstrijdsecretaris. De wedstrijdsecretaris zal beoordelen of de wedstrijd op dat moment gespeeld kan worden;
 5. Na akkoord zal de wedstrijdsecretaris de KNVB en de aanvrager informeren. De aanvrager kan het definitief bevestigen aan de tegenstander;
 6. Indien er doordeweeks teams verzet moeten worden, dan kan dit enkel onderling met de teams geregeld worden. Zie voor een actueel overzicht van de trainingen op onze website.

6. Hoe regel ik een oefenwedstrijd? 

Bij een uitwedstrijd:

 • Zoek contact met leider/coach van de tegenstander. Mocht een datum bekend zijn meld dit dan alsnog bij de wedstrijdsecretaris. Zij zorgen ervoor dat de wedstrijd in het programma zal worden opgenomen.

Bij een thuiswedstrijd:

 1. Als je met de tegenstander een datum en tijd hebt bepaald, neem dan contact op met de wedstrijdsecretaris;
  De wedstrijdsecretaris zal beoordelen of de wedstrijd op dat moment op de velden van VSV Vreeswijk gespeeld kan worden;
 2. Na akkoord van de wedstrijdsecretaris terugkoppelen dat de wedstrijd gespeeld kan worden. Je kunt het dan ook bevestigen naar de tegenstander;
 3. Een oefenwedstrijd kan ook voor de zaterdag aangevraagd worden. Als het past, zal de wedstrijd opgenomen worden in het programma van de zaterdag, inclusief toewijzing van veld en de kleedkamers;
 4. Bij oefenwedstrijden zal getracht worden vanuit de scheidsrechtscommissie een scheidsrechter te regelen. Mocht dit niet lukken dan zullen de teams er alsnog zelf voor moeten zorgdragen;
 5. Voor oefenwedstrijden doordeweeks geldt dat de kantine niet speciaal geopend zal worden.

De VSV Vreeswijk regels:

 • Een oefenwedstrijd is altijd onder voorbehoud: als er KNVB wedstrijden op dat tijdstip worden gepland zal de wedstrijdsecretaris contact met je opnemen;
 • Oefenwedstrijden op doordeweeks avonden kunnen beperkt worden gespeeld, mits er geen andere trainingen/wedstrijden staan gepland. In de winterperiode worden geen wedstrijden op doordeweekse dagen vastgesteld, aangezien er geen beschikking is over verlichting op de grasvelden. Tenzij het op je eigen trainingsavond is en hiervoor geen aanpassingen in het trainingsschema behoeven te worden doorgevoerd;
 • Over elke doordeweekse wedstrijd wordt de wedstrijdsecretaris geïnformeerd, ook die in overleg met de betreffende teams zijn geregeld op een trainingsmoment.

7. Wat moet er allemaal worden geregeld voor een doordeweekse wedstrijd? 

Een team dat een doordeweekse inhaal- of oefenwedstrijd heeft georganiseerd (zie Hoe regel ik een inhaalwedstrijd? of Hoe regel ik een oefenwedstrijd?), dient rekening te houden met de volgende zaken:

 1. Het team moet zelf zorgen dat het veld wordt klaargemaakt (hoekvlaggen/doelen uitklappen) en niet onbelangrijk: het team moet ervoor zorgen dat dit ook weer wordt opgeruimd;
 2. Er is géén wedstrijdtafel van ontvangst en het team zal zelf de tegenpartij moeten ontvangen;
 3. Een scheidsrechter aanvragen via scheidsrechters@vsvvreeswijk.nl of zelf de uitslag invullen sportlink (computer bij de wedstrijdtafel).

8. Wat doe ik als een uitslag nog niet of niet juist bij de KNVB bekend is? 

Het kan zijn dat een uitslag van een gespeelde wedstrijd nog niet of verkeerd in de standen is opgenomen. Gaat het om een thuiswedstrijd, meld het dan aan de wedstrijdsecretaris. Betreft het een uitwedstrijd, kaart dit dan eerst aan bij de wedstrijdsecretaris van de tegenstander. Krijg je binnen een redelijke termijn geen of een negatief antwoord, meld het dan bij de wedstrijdsecretaris van VSV Vreeswijk.

 9. Speeldagenkalender KNVB

Voor een overzicht van de speeldagenkalender 2019-2020 kun je bijgaand bestand downloaden. Dit geeft een overzicht van de dagen waarop wedstrijden door de KNVB ingepland worden voor het nieuwe seizoen. Dit kunnen beker- en competitiewedstrijden zijn, maar ook inhaaldagen en vrije dagen (weekenden). Voor een actueel overzicht zie Speeldagenkalender 2019-2020 (ter toelichting: jeugd cat. B valt onder kalender 4

puntvaan