Nieuwe spelregels 2016-2017

De spelregelcommissie van de FIFA heeft de spelregels dit jaar flink aangepast. De belangrijkste veranderingen zijn doorgevoerd in de regels omtrent de aftrap, de 'triple punishment', de strafschoppenserie en de gele kaart en verzorging voor geblesseerde spelers.

De bal rolt al weer in het amateurvoetbal. Wel is er het één en ander veranderd. De spelregelcommissie van de FIFA heeft de spelregels flink aangepast. Veel aanpassingen zijn vooral tekstueel. Het doel was om het korter en bondiger te omschrijven. Dat is gelukt, het ‘boek’ is bijna de helft minder dik. Verder is een aantal inhoudelijke wijzigingen in de regels doorgevoerd.

De gewijzigde spelregels zijn sinds 1 juni 2016 van kracht.

Kort overzicht

Hier is een kort overzicht te vinden van de belangrijkste wijzigingen die voor de arbitrage van belang zijn en een kort overzicht van de voor voetballers relevante wijzigingen.

De KNVB werkt aan een verdere uitleg met behulp van beelden, spelregelvragen aan de hand waarvan je je kennis van de regels kan testen en een Q&A. Die worden de komende weken ook op de site van de KNVB geplaatst.

  1. Samenvatting spelregelwijzigingen voor spelers
  2. Samenvatting spelregelwijzigingen voor arbitrage
  3. Spelregels veldvoetbal.