Hoofdbestuur verwelkomt en zwaait uit

23-11-2016 - Oscar Bloem verlaat het hoofdbestuur en Patrick van Meenen vult een lang openstaande vacature in.

 

Nieuwegein – Tijdens de op 21 november gehouden Algemene Leden Vergadering heeft het hoofdbestuur van VSV Vreeswijk met bloemen en warme woorden afscheid genomen van Oscar Bloem, die tot dat moment ruim 2½ jaar met verve de Technische Commissie (TC) in het HB heeft vertegenwoordigd. Bij dezelfde gelegenheid is het hoofdbestuurslidmaatschap van Patrick van Meenen door de Algemene Leden Vergadering met algemene stemmen geaccordeerd. Patrick, die al vanaf eind april volop meedraait in het HB, houdt zich als bestuurslid vooral bezig met sponsoring en reclame, maar daarnaast is hij nog op tal van andere terreinen binnen de vereniging actief als vrijwilliger.

Oscar gaat

Het vertrek van Oscar Bloem, voorzitter van de Technische Commissie, uit het hoofdbestuur komt niet onverwacht. Een drukke baan, een druk privé leven en dat alles gevoegd bij een verhuizing naar Scherpenzeel maken het hem niet langer mogelijk om zich nog full swing te blijven inzetten voor zijn bestuurstaken. Het hoofdbestuur ziet Oscar met lede ogen vertrekken, maar heeft tegelijkertijd alle begrip voor zijn keuze. TC-voorzitter Oscar, die lange tijd in het Heren-1 van VSV Vreeswijk heeft gespeeld en daarin nog steeds actief is als begeleider, heeft met zijn technische commissie een belangrijke bijdrage geleverd aan het naar een hoger niveau brengen van de vereniging. Daartoe is onder Oscars leiding een beleidsplan ontwikkeld, dat ook na zijn vertrek een goede leidraad zal blijven om de weg omhoog te blijven vervolgen. Hans van Etten is bereid gevonden de begeleiding van de senioren van Oscar over te nemen. Kijk er overigens niet vreemd van op wanneer je Oscar de komende tijd nog regelmatig tegenkomt op ons sportpark, want hij gaat pas echt weg zodra hij alles waar hij mee bezig is heeft overgedragen aan zijn opvolgers. Naar een opvolger van Oscar in het hoofdbestuur wordt nog gezocht.

Patrick komt

Patrick van Meenen is het prototype van de clubvrijwiliger waarvan elke vereniging er wel dertien in een dozijn zou willen hebben. Sinds hij zijn hart aan onze club heeft verloren komen we Patrick overal en altijd enthousiast en bevlogen tegen en nooit te beroerd om de helpende hand te bieden. En het blijft niet bij helpen van anderen; ook in het ontwikkelen van eigen initiatieven blijkt Patrick aanhoudend onstuitbaar actief. Toen de ledenadministratie in het slop dreigde te raken, heeft hij een belangrijke bijdrage geleverd om de boel weer op de Sportlink-rails te krijgen, waarna hij de rol van ledenadministrateur maar direct op zich heeft genomen. Toen het vrijwilligerswerk binnen de vereniging steeds moeizamer ging lopen, bracht Patrick uitkomst met het in het leven roepen van een vrijwilligersbank, waar vraag en aanbod samenkomen. Daarnaast is hij elftalleider, fluit en vlagt hij wedstrijden en is hij ‘vliegende keep’ voor alles wat er voor zijn voeten komt en waaraan hij een bijdrage kan - en ook graag wil - leveren. Toen het hoofdbestuur de reeds geruime tijd vacante bestuursfunctie met als voornaamste taak het binnenhalen van sponsors en het reclame maken en ook binnenhalen voor de vereniging (kortweg: sponsoring en reclame) wilde invullen, was het dan ook niet verwonderlijk dat de eerste keus daarbij al snel viel op Patrick. Sinds april dit jaar levert hij al volop zijn bijdrage aan het hoofdbestuur en sinds 21 november is zijn status als bestuurslid nu ook formeel een feit. Het bestuur verwelkomt deze duizendpoot van harte.