Scheidsrechters gezocht

29-11-2016 - Ben jij geïnteresseerd in een opleiding voor Verenigingsscheidsrechter dan zien wij graag je aanmelding tegemoet via scheidsrechters@vsvvreeswijk.nl.

Voor jou als toekomstige scheidsrechter bij VSV zijn hier geen kosten aan verbonden, maar als tegenprestatie vragen wij je wel om de komende 2 jaren wedstrijden te fluiten. Dit is in overleg.
Heb je vragen of wil je meer informatie mail ons dan op hetzelfde adres: scheidsrechters@vsvvreeswijk.nl

Groetjes, Arco, Jeroen en Brigit (06-10797528)

scheidsrechters@vsvvreeswijk.nl

 

Verenigingsscheidsrechter
Lijkt het je leuk voetbalwedstrijden in goede banen te leiden? Denk je voldoende leidinggevende capaciteiten te hebben om dat voor elkaar te krijgen? Dan ben jij voor deze cursus de juiste persoon!
Wij zorgen tijdens de verenigingsopleiding scheidsrechter veldvoetbal voor een praktijkgerichte opleiding, zodat je met voldoende ‘bagage’ aan de slag kunt bij 11 tegen 11-wedstrijden bij je club. Tijdens de opleiding oefen je op het veld met leiding geven aan 22 spelers en het toepassen van de spelregels.

Organisatie
De opleiding bestaat uit vier bijeenkomsten van 3 uur, elke maand is er een bijeenkomst. Daarnaast fluit je minimaal vier stagewedstrijden bij je eigen vereniging onder begeleiding van een praktijkbegeleider scheidsrechter. De opleiding wordt ’s avonds gegeven op een accommodatie van een voetbalvereniging. Tijdens de opleiding krijgen de deelnemers opdrachten die altijd te maken hebben met je eigen wedstrijden.

De deelnemers die aan de voorwaarden hebben voldaan, ontvangen het diploma 'Verenigingsscheidsrechter Veldvoetbal'. Zij kunnen vervolgens worden aangesteld bij jeugdwedstrijden en/of wedstrijden in het seniorenvoetbal binnen de vereniging.

 Scheidsrechterscurus klein

Studiebelasting
Cursusdeel

  • Vier bijeenkomsten 12 uur
  • Zelfstudie en huiswerkopdrachten 8 uur

Ervaringsdeel

  • Fluiten van tenminste vier stagewedstrijden 4 uur
  • Assisteren van de scheidsrechter 2 uur

Proeve van bekwaamheid

  • Cursusmap 3 uur

Totaal 29 uur

Start
Bij individuele aanmeldingen moeten er minimaal achttien deelnemers zijn om een opleiding te starten. Een vereniging daarentegen kan het verenigingspakket afnemen. De vereniging stemt dan met de KNVB af welke dag het beste uitkomt en er is binnen dit pakket geen minimum aantal deelnemers vereist. Het maximum aantal deelnemers voor zowel individuele aanmeldingen als het verenigingspakket is vastgesteld op 18. Dit verenigingspakket kan ook in samenwerking met andere verenigingen worden afgenomen.

Voorwaarden voor de vereniging
Begeleiding is cruciaal voor een beginnende scheidsrechter. De praktijkbegeleider heeft daarom een centrale rol gekregen binnen de opleiding om samen met de docent de cursist optimaal te ontwikkelen. Vanwege deze centrale rol is het aanstellen van praktijkbegeleiders (1 praktijkbegeleider per 3 cursisten) door de vereniging een belangrijke voorwaarde om deel te nemen aan de cursus. Van de praktijkbegeleider verwachten wij dat hij/zij bij elke cursusavond aanwezig is, 4-6 stagewedstrijden per cursist bijwoont en de scheidsrechter(s) binnen de vereniging begeleid.
Op basis van de terugkoppeling van de praktijkbegeleider naar de docent wordt het inhoudelijke programma van de opleiding verenigingsscheidsrechter vorm gegeven. Van een praktijkbegeleider verwachten wij dat hij minimaal een Basisopleiding scheidsrechter (BOS) of opleiding Verenigingsscheidsrechter met succes heeft afgerond.

Urenbelasting praktijkbegeleider (per 3 cursisten)

Cursusdeel

  • Vier bijeenkomsten 12 uur

Ervaringsdeel

  • Bijwonen van tenminste vier stagewedstrijden x 3 cursisten 18 uur

Voorbereiding en nabespreking met de scheidsrechter 1,5 uur

Feedback docent 1,5 uur

Totaal ca. 33 uur