Voetbal zet een streep door discriminatie

16-12-2016 - Voetbal verbindt mensen, zowel op het veld als buiten de lijnen. Of je nu zelf voetbalt, of graag naar voetbal kijkt; alle liefhebbers van voetbal - van jong tot oud - willen gewoon genieten van een potje voetballen of een mooie wedstrijd bezoeken, waarbij je huidskleur, religie of seksuele voorkeur er helemaal niets toe doet. Voetbal is van iedereen en voor iedereen. Zo simpel is het.

Discriminatie hoort dan ook niet thuis op en om het veld. Op 14 december 2016 is bij aanvang van het bekerduel tussen Feyenoord en ADO Den Haag het startsein gegeven voor de campagne ‘Voetbal zet een streep door discriminatie’. Met deze campagne wordt aan voetballiefhebbers gevraagd zich uit te spreken tegen discriminatie. Voetbalclubs door het hele land hebben zich al aangesloten bij de actie.

Het bestuur van VSV Vreeswijk nodigt alle teams uit zich ook aan te sluiten bij deze actie en zich uit te spreken tegen discriminatie. Dat kan op twee manieren.

  • Ga naar www.knvb.nl/discriminatie en zet online een streep door discriminatie. Op deze website geeft vanaf woensdag 14 december een teller aan hoeveel mensen dat inmiddels hebben gedaan.
  • Maak dit weekend een #streepselfie met je team en spreek je op deze manier uit tegen discriminatie. Voetbal is van iedereen, daarom zet jij met je team door middel van een teamfoto een streep door discriminatie.

Doe mee !!

Bestuur VSV Vreeswijk.

discriminatie