Bericht aan vrijwilligers

29-06-2017 - Het laatste fluitsignaal van het seizoen 2016-2017 is nog maar net verstomd of we maken ons alweer op voor de aftrap van het seizoen 2017-2018. Een mooi moment om jou en die ruim 150 anderen die als club-vrijwilliger actief zijn binnen onze vereniging enorm te bedanken voor alle inzet.

Of het daarbij dan gaat om zo nu en dan eens een paar uurtjes of jaarrond vele, vele uren (van sommigen denk je wel eens dat ze op het sportpark wonen), onze waardering is voor eenieder even groot en oprecht. Alle vrijwilligers tezamen, niemand uitgezonderd, vormen immers de solide draagconstructie van onze vereniging. En misschien zeggen we dat te weinig; laten we dat niet altijd zo blijken, maar weet in elk geval dat ’t zo is!

Eerder dit jaar hebben wij alle club-vrijwilligers een vrijwilligersavond aangeboden als blijk van waardering voor alle inzet. Noem het maar onze ‘dank-je-wel-avond’. Aan de enthousiaste reacties die we naar aanleiding van deze avond hebben ontvangen, durven we onvoorwaardelijk de conclusie te verbinden dat dit bedankje erg op prijs is gesteld én de vrijwilligersavond voor herhaling vatbaar is. Dat gaan we dus ook weer doen, zo halverwege het komend seizoen. We weten dat helaas niet iedereen in de gelegenheid is om deze avonden bij te wonen, of daar misschien gewoon geen zin in heeft (want dat kan ook), maar dat doet niets af aan onze onuitputtelijke dank aan en waardering voor álle vrijwilligers; feestgangers én thuisblijvers.

Club-vrijwilliger word je, ben je, als je je in je vrije tijd inzet voor onze mooie vereniging, zonder dat je daarvoor wordt betaald. Vrijwilligerswerk doe je vrijwillig, maar is niet vrijblijvend. Je maakt daar goede afspraken over met de club en aan die afspraken moeten beide partijen zich houden. Zo simpel is het. Waarom je dat zou willen (blijven) doen? We noemen een paar argumenten. Belangrijk is natuurlijk dat vrijwilligerswerk in de kern gewoon heel leuk is om te doen. Je ontmoet nieuwe mensen, leert nieuwe vaardigheden, je kunt laten zien wat je waard bent, maar bovenal kun je betrekkelijk eenvoudig iets betekenen voor anderen. Het mooie van VSV Vreeswijk is dat er binnen de club genoeg mogelijkheden zijn om je als vrijwilliger in te zetten en te ontplooien, ongeacht je achtergrond, vaardigheden, leeftijd, man of vrouw.

Als je wat voor onze vereniging wilt betekenen, dan is er altijd iets te doen! Een recent op onze website geplaatste vrijwilligers-vacaturelijst, laat de vele mogelijkheden zien. Ben je als club-vrijwilliger op zoek naar iets anders of weet je iemand - van binnen of van buiten de vereniging - die als club-vrijwilliger best wel iets voor VSV Vreeswijk zou willen betekenen, geef het door. Benader iemand van een van de vele commissies of stuur een e-mail aan vrijwilligers@vsvvreeswijk.nl. Nieuwe vrijwilligers zijn altijd welkom!

Mocht je net besloten hebben om te stoppen als vrijwilliger bij VSV Vreeswijk dan laten we je pas los na een welgemeend ‘bedankt voor je inzet’ voor onze vereniging.

Met vriendelijke blauw-witte groet,

Michel van den Hoven, waarnemend voorzitter VSV Vreeswijk.

Ruud Kerstiens, secretaris VSV Vreeswijk.

vrijwilliger respect