Corona regels

Beste leden, vrijwilligers, toeschouwers en bezoekende teams,

UPDATE dd. 24-09-2021

De regering heeft aan de ene kant versoepelingen ingesteld per 25 september 2021 maar aan de andere kant wel een verplichting ingesteld dat gasten die de horeca bezoeken een coronatoegangsbewijs moeten kunnen laten zien.

Een sportkantine valt onder horeca dus ook wij zullen aan deze verplichting moeten gaan voldoen. Een coronatoegangsbewijs krijg je als je gevaccineerd bent, je een herstel bewijs hebt of een recent (minder dan 24 uur) negatief test bewijs kan laten zien.

Heel fijn dat we weer een volle kantine kunnen hebben, maar het betekent wel dat we alleen (niet-) leden en gasten van 13 jaar of ouder kunnen toelaten die een coronatoegangsbewijs kunnen laten zien. Voor personen jonger dan 13 jaar geldt dit niet, dan heb je geen coronatoegangsbewijs nodig. Vanaf aanstaande zaterdag zal daar dus op gecontroleerd gaan worden..

Een handig hulpmiddel is de corona-checkapp, waarmee je een QR code kunt laten zien. Je moet dan wel je bewijzen “ophalen”. Dat gaat heel eenvoudig in deze app.

Om het in het weekend eenvoudiger te maken voor mensen die in en uitlopen tijdens en voor wedstrijden of in de pauze hebben we voor deze mensen een blauw bandje.

Deze verplichting geldt dus voor de kantine. De kleedkamers kun je gewoon zonder controle gebruiken. Ook zullen we een kleedkamer gebruiken zodat we een toilet ter beschikking kunnen stellen voor mensen die niet de kantine in kunnen.

Helaas hebben wij geen terras, dit had heel mooi geweest omdat er dan geen coronatoegangsbewijs nodig is.

Natuurlijk begrijpen we dat het niet leuk is als je geen geldig coronatoegangsbewijs kunt laten zien en dat je daardoor geweigerd wordt om de kantine in te gaan. We vragen een ieder dit wel te respecteren en zeker de mensen die gaan controleren hier niet op aan te kijken. Discussie ter plekke is begrijpelijk maar heeft niet zoveel zin. Het is een verplichting, die we moeten handhaven!

Nogmaals: ga geen discussie daarover beginnen en schik je in je lot als je niet toegelaten kan worden

Tenslotte blijven alle andere adviezen nog steeds gelden: schud geen handen, was je handen regelmatig; blijf thuis bij klachten zoals hoesten, niezen, keelpijn etc. en laat je testen en zorg toch voor voldoende afstand tot elkaar.

Bestuur VSV Vreeswijk