Sportpark VSV Vreeswijk rookvrij

Vreeswijk, 10-01-2020 - Tijdens de Algemene Leden Vergadering van 11 november 2019 is unaniem besloten dat Sportpark Zandveld, de thuisbasis van VSV Vreeswijk, met ingang van 1 januari 2020 een (nagenoeg) ‘ROOKVRIJ SPORTPARK’ is !

Dat roken slecht is voor onze gezondheid is inmiddels voldoende bewezen en erkend. De conclusie dat sport en roken niet bij elkaar horen is dan ook logisch en terecht ! In een rookvrije omgeving komen kinderen niet in de verleiding om te gaan roken en wordt meeroken voorkomen. Zo dragen we bij aan een Rookvrije Generatie.

Wat betekent een rookvrij Sportpark Zandveld ?
De status van ‘rookvrij sportpark’ betekent dat het roken van tabaksproducten en ook het roken van zogeheten e-sigaretten en vergelijkbare ‘rokertjes’ niet langer is toegestaan binnen de hekken van het sportpark, in zowel binnen- als buitenruimten.

Roken in het clubgebouw (kantine etc.) en in de kleedruimten was al langer niet toegestaan en vanaf nu komt daar de algehele buitenruimte bij (binnen en buiten de lijnen, op de tribune, op het clubhuis-voorterrein en alle overige verhardingen, waaronder de rijwielstalling, de containerruimte links van de clubhuis-ingang, etc.)

Mag roken dan nu echt helemaal nergens meer ?
Voor de verstokte rokers is er één plek (en nergens anders) op het sportpark aangewezen waar roken voorlopig nog is toegestaan en dat is het buitenterras op de eerste verdieping aan de achterzijde van de kantine (bereikbaar via de kantine).

Wat gebeurt er bij overtreding van deze huisregel ?
Er ligt geen pakket van strafmaatregelen klaar voor overtreding van deze rookvrij-huisregel. Wel hoopt het bestuur dat een ieder de wenselijkheid en het belang van een rookvrij sportpark inziet en zich daarnaar gedraagt door geen rookwaar op te steken, anders dan op die ene plek waar dit is toegestaan. Zie je iemand die zich niet aan deze huisregel houdt, spreek hem of haar daar dan vriendelijk op aan, want:

SPORT EN ROKEN HOREN NIET BIJ ELKAAR !!

Het bestuur van VSV Vreeswijk.

Rookvrij banner 750x422